Detta är en gammal version av vår hemsida, klicka här för att komma till den nya. Spexdraken slappnar av i goda vänners 
lag

foto: Amanda Termén

Vaddå spex?

Spex är ett svenskt, akademiskt, parodierande teaterstycke med anakronismer och "röd tråd", skapat av amatörer för att roa och oftast framfört bara under en mycket kort tid. Denna definition är på inga sätt allomfattande; vill du veta vad ett spex är, gå och se ett!

Filosofiska Lätta Knästående SpexarGardet (i kortform Filosofspexet) är en kårförening under Göta studentkår som utan hänsyn till övriga kårföreningar blandar teater, dans, sång, musik, fester, komik, och kalabalik. Vi träffas varje tisdag från cirkus klockan 18 och framåt i spexrummet i källaren på Studenternas Hus.

Filosofspexets namn kan vara missledande; vi har ingenting med ämnet filosofi att göra. Namnet kommer av att Filosofspexet var en kårförening under Filosofiska Fakulteternas Studentkår, en av de tre studentkårer som under 2010 slogs samman för att bilda Göta studentkår. Göta studentkår representerar samtliga studenter vid Göteborgs universitet inom humanistiska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten samt studenter vid Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning, och alla dessa är naturligtvis välkomna som medlemmar i föreningen.

Tycker du att detta låter som något för dig, kom förbi vår föreningsrum på Studenternas Hus, där vi träffas tisdagar efter 18.00, eller hör av dig till staben!

Filosofiska Lätta Knästående SpexarGardets historia

copyright © Filosofspexet 2001-2010 |